6 oktober

Super Prestige Gieten

Super Prestige Gieten

Afgelopen zondag tijdens de Super Prestige deden er 3 Emmenaren mee. Hoe ze het eraf brachten in deze bekende cross in Gieten leest u in onderstaand verslag van Roel Ebbinge.  

Super prestige Gieten:

Op het schitterende parcours in Gieten hebben namens de WSV Emmen Gerben Jan de Sain, Martijn van Deest en Floor Weerink mee gedaan. De organisatie heeft vergeleken met vorig jaar het parcours aangepast, het is ‘ietsje ’zwaarder geworden. Door de ‘kou’ en lichte neerslag werd het een echte herfst cross.

Gerben Jan fietste zijn eerste wedstrijd als nieuweling. Het tempo in deze top leeftijd categorie lag extreem hoog. De top van Nederland en België stond aan het vertrek. Gerben reed een goede eigen race en op de ‘loopstroken’ heuvel kon hij een paar zijn hielen laten zien. Hij heeft de wedstrijd tot een goed einde gebracht, een goede ervaring rijker!

Na de nieuwelingen was het de beurt aan de heren Junioren, hier stond Martijn aan de start. Met de vorm van een goed weg seizoen nog in de benen had hij een goede start, hij ging met de besten het veld in. De specialisten in deze categorie trokken zeer snel door om als eerste bij de moeilijke zandstroken langs het water te geraken. De verschillen die al in de eerste ronde ontstonden waren erg groot. Martijn heeft de wedstrijd keurig volbracht.

Floor moest als Junior vol aan de bak tussen de ‘grote dames’. Floor zit nog volop in de voorbereiding fase maar heeft het gisteren erg goed gedaan! Op start plek 45 ging ze volle bak van start, en ‘vloog’ bij de eerste 10 het veld in! De eerste ronde kwam ze als 13e door op de lastige zandstroken en de beruchte hellingen. Gedurende de 2e ronde kwam ze goed in haar ritme, echter werd dit een paar keer verstoord door volle kliks en volle pedalen, zand! Een paar tuimelingen waren het gevolg en een afgelopen ketting. Erg moe maar voldaan heeft ze een 19e plaats behaald. Na de 9e plaats in Dordrecht vorige week is haar cross seizoen nu echt begonnen!

Tussen het vele publiek ook veel WSV Emmen jeugd, sommige van hen mogen volgend jaar ook meedoen, nu stonden ze onze renners uit volle borst aan te moedigen.

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso