ZILVER voor Floor op het NK-Veldrijden

Afgelopen zaterdag behaalde Floor de 2e plaats op het NK Velrijden bij de dames-junioren. WSV Emmen feliciteert haar van harte met deze geweldige prestatie !! Hieronder leest u haar verslag.

Zaterdag 10 januari heb ik mee gedaan aan het NK veldrijden in Veldhoven. Na een 10 plek in 2013 en 7e in 2014, stond ik nu voor het eerst op het podium met een 2e plaats. Ik ben hier natuurlijk heel erg blij mee en hoop in de toekomst nog vaker op het podium te staan!!

Nadat ik een paar weken wat rustig had getraind door een verkoudheid en ik daardoor niet helemaal tevreden was met mijn resultaten in december, ging het de afgelopen 2 weken weer wat beter. Ik wilde dan ook zeker voor een podiumplek gaan op het NK.
Vrijdags ging ik het parcours verkennen en toen bleek dat het heel zwaar zou worden met het zuigende zand langs het strand en de vele modderstroken; niet echt waar ik op gehoopt had. Zaterdag was het nog erger met de modder. Om 11.30 uur gingen we van start. Ik was direct goed weg en ging als 2e het veld in. In de 1e ronde reden we met zijn drieën voorop: Karlijn Swinkels, Fleur Nagengast en ik. In de 2e ronde moest Karlijn lossen. Ik kon nog even wat voorsprong nemen op Fleur, maar al snel sloot ze weer aan. In de derde ronde moest ik op de zware modderstroken een gaatje laten op Fleur. Bijna 1 ronde kon ik het gat nog op zo’n 10 seconden houden, maar toen moest ik Fleur laten gaan. Fleur was duidelijk de sterkste vandaag op dit loodzware parcours en ik heb de laatste ronde niks meer geforceerd om zeker te zijn van de 2e plek, waar ik heel blij mee ben!!
Het seizoen in het veld zit er nu bijna op, ik ga nu een paar weekjes rust nemen en rijdt alleen nog een cross in Rucphen en Heerlen. Deze zijn onderdeel van de topcompetitie en ik hoef alleen nog maar deze wedstrijden te rijden om winnaar te worden van de topcompetitie seizoen 2014-2015.
Ik ben heel erg blij met de resultaten van dit seizoen en weet nu dat ik bij de top hoor van de Nederlandse veldrijdsters. Ik heb nu al zin in het volgende seizoen!