Nieuweling Jesse Dijkstra wint trainingsrit.

EMMEN - De laatste trainingsrit op het clubparcours van WSV Emmen bracht 54 renners op de been. Zij gingen allemaal tegelijk van start, maar finishten afzonderlijk per categorie. De wedstrijd kende een levendig verloop met name door de inspanningen van de zeer strijdlustige amateur Maurice Zaal.

De student van Tandje Hoger probeerde het eerst met de in Dedemsvaart woonachtige Zweed Simon Galle, die lid is van de Peddelaars. Deze vlucht zag er lange tijd kansrijk uit, maar toen het peloton echt op stoom kwam, moest het duo zich gewonnen geven. De rust was daarna niet van lange duur, want weer was het Maurice Zaal, die ten strijde trok, deze keer met Gerrit Wonder uit Beilen. Zij kregen snel gezelschap van 4 andere renners, te weten Wilfred Drenthen (Veenoord), Wim Mol (Hollandscheveld), junior Chiel Breukelman (Gramsbergen) en Gert Mulderij uit Elim, de enige in dit gezelschap met een elite-licentie. Goed samenwerkend liep dit groepje uit naar een voorsprong van ruim een halve minuut. Onoverzichtelijk werd het, doordat om de zoveel tijd categorieën moesten afsprinten. Eerst de nieuwelingen, daarna de junioren, de amateurs en tenslotte de elite/beloften. Bij de nieuwelingen zegevierde Jesse Dijkstra, die zijn draai ondertussen helemaal heeft gevonden in de wielersport. Chiel Breukelman (één van de koplopers) was de beste junior en Maurice Zaal won bij de amateurs door Wilfred Drenthen in de sprint te verslaan. Bij de elite/beloften werd de eenzame Gert Mulderij in de laatste ronden nog ingelopen. Sieger Oldenkamp (veertien dagen geleden in Sleen nog winnaar in de Sportklasse) won de sprint.