WSV Emmen succesvol in thuiswedstrijd. (verslag en fotoreportage)

EMMEN – Met Arianna Pruisscher als winnares bij de vrouwen en Rutger Vos als 2e bij de Amateurs beleefde WSV Emmen een sportief zeer geslaagde editie van de Omloop door het land van Kleine Hein. Een klassieker, die voor de 36e keer door de organisatie-afdeling op poten was gezet en waarbij ruim 75 andere vrijwilligers bij betrokken zijn geweest.

Zij hebben eer van hun werk gehad, want het werd in alle opzichten een zeer geslaagde wielerdag met weinig valpartijen en drie spannende wedstrijden. Het bal werd ‘s morgens geopend door de Amateurs, die een hoog tempo ontwikkelden. Na verschillende vergeefse uitlooppogingen, waarbij o.a. Wilfred Drenthen was betrokken, leek zich in de finale toch nog een beslissende ontsnapping te voltrekken, toen Gerdin Boelens (Groningen), Berend Slagter (Groningen), Ferdinand Tuin (Rouveen) en Pieter Wagenaar (Enschede) gezamenlijk een voorsprong opbouwden, die uitgroeide naar 15 seconden. Maurice Zaal, de student uit Groningen, die is gezegend met een fantastisch koersinstinct, onderkende het gevaar en reed in zijn eentje het gat dicht. Toen ook de rest van het peloton - onder impuls van de renners van WSV Emmen – terug dreigde te keren ging Zaal in éen galop alleen door naar de finish, waar hij met een kleine voorsprong arriveerde. Achter zijn rug sprintte Rutger Vos naar de 2e plaats na een heftig sprintduel met good-old Jan Hekman uit Norg, die 3e werd. Ook Rutger Reink plaatste zich in de top-tien. Hij werd knap 9e.
In de combi-wedstrijd voor junior-vrouwen en nieuwelingen-meisjes viel het deelnemersveld al snel helemaal uit elkaar. In het voorste peloton (45 rensters) bevonden zich namens WSV Emmen Arianna Pruisscher en Floor Weerink. Die groep bleef bij elkaar, waarna Arianna naar de felbegeerde overwinning sprintte. Al twee jaar had ze er op geaasd, maar nu was het dan eindelijk raak. Proficiat !
Bij de nieuwelingen speelden de renners van WSV Emmen geen grote rol, maar de wedstrijd was het aankijken meer dan waard. Al snel werd het peloton uit elkaar gerammeld, wat leidde tot zes groepen die verspreid over het parcours reden. In de kopgroep nestelden zich 15 renners: Jelle Bootsveld, Stijn Daemen, Bram Pieters, Vincent Hoppezak, Daan Hoole, Edo Maas, Maikel Zijlaard, Stef Zeestraten, Tim Naberman, Robin Blummel, Wim Wittenberg, Victor Broex, Danny van der Tuuk, Marijn van den Berg en Joël Zuidema. In deze groep was de Rotterdamse wielerclub Ahoy zeer sterk vertegenwoordigd met 5 renners. Daar bleven er vier van over, want Maikel Zijlaard moest afhaken na materiaalpech. Vrij laat in de wedstrijd slaagden drie renners erin om vanuit de tweede groep de oversteek naar de kop te maken. Dat waren Wessel Krul (Enkhuizen), Sebastiaan Vester (Drachten) en de Nederlandse kampioen veldrijden Thymen Arensman uit Deil. Omdat Ahoy het numerieke overwicht in de kopgroep niet wist uit te buiten, kwam het tot een eindsprint die nipt gewonnen werd door Jelle Bootsveld uit Heino. Weer hij, want eerder dit jaar won hij ook al de zware Zuiderzeeronde en het criterium in Heeswijk-Dinther.

Fred hartelijk dank voor je verslag en mooie fotoreportage.