Floor wint in Assen !

Afgelopen zaterdag werd er door WSV Emmen nieuwelingen-meisjes en junioren-dames deelgenomen aan een wedstrijd in Assen. Floor ging hierbij met de 1e prijs naar huis.  Sterre heeft een mooi wedstrijdverslag geschreven en er is een foto reportage van Inge.

Zaterdag 23 mei was er voor de nieuwelingen en junioren dames een criterium in Assen. Eigenlijk zou Het land van Bartje op deze dag zijn, maar deze wedstrijd was geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen. Het was een rondje van 3.2 kilometer langs het Hertenkamp en door het Asserbos. Wij zouden om drie uur starten (het werd iets later) en we hadden geluk want de zon scheen en de weg was al weer bijna droog. Er stond wel veel wind, maar hier hadden we alleen op de finishstraat last van. Ik vond het een heel fijn parcours, omdat er veel brede wegen in zaten. We moesten 16 rondjes fietsen. Er waren onderweg 6×5 premie-sprints en een leidersprijs. Onderweg hadden we nog last van een hond op de weg en een eend waardoor we op een gegeven moment geen voorrijauto meer hadden. Ik fietste de hele tijd mooi achterin zodat ik een goed overzicht had op de groep, maar gelukkig is er maar één meisje gevallen. Doordat de weg bij de finish vrij breed was kon ik wel 4 keer naar voren fietsen bij de premiesprints. Ik heb voor het eerst drie keer premies gepakt, ik was 1 keer 2e, 1 keer 3e en 1 keer 4e. In de einduitslag was ik 13e. Floor reed de hele wedstrijd mooi in het peloton, maar aan het eind wilde ze toch nog wat meer van de wedstrijd maken en daarom ging ze mee in de eindsprint en daarbij werd ze zelfs eerste! Luna en Yvet deden ook mee. Ze reden de hele wedstrijd mooi mee in het peloton en dat terwijl Yvet ook nog een keer lek reed. Bij de eindsprint moesten we alle drie het peloton net laten lopen. Luna werd 24e en Yvet werd 28.

Sterre Jonkers