Kleeberg Challence in Mechelen.

Zaterdag 13 juni werd de Kleeberg Challece verreden; een klimkoers met een 2,6 km lang parcours met daarin opgenomen de Kleeberg, die goed is voor een 1 km lange klim. Floor, Anniek en Isolde vertellen hun belevenissen in onderstaand verhaal.

Vrijdag middag om half vier vertrokken we met z'n vijven naar Limburg voor het klimcriterium in Mechelen. Petra, Henny, Isolde, Anniek en Floor. De bus volgepropt met 5 fietsen en alle bagage. Na ruim 3 uur kwamen we aan in ons prachtige Stacaravan Annouska. Om 20:00 uur stond de pasta met spinazie klaar. Daarna moest er even losgefietst worden. Petra, Henny en Floor beklommen nog even de Keutenberg, terwijl Isolde en Anniek aan het taxcen waren. Na een gezellige avond konden we op bed. Om 7:00 uur ging de wekker. Floor moest al vroeg starten. Helaas regende het hard in de ochtend.

Wedstrijdverslag Floor:
Ik vertrok vanaf de camping en fietste naar het parcours. In de stromende reken werd om 10:00 uur het start schot gegeven. Na 5 ronden van 2,6 km ontstond er een kopgroep van 4. Ik zat in het groepje daarachter van 7. Helaas reed ik in de afdaling lek en de wedstrijd was verloren. Ik heb de wedstrijd uitgefietst, maar kwam niet in de uitslag omdat ik in de auto had gezeten. Dit omdat ik anders ruim een kilometer moest lopen voordat ik een nieuw wiel kon krijgen. DNF voor mij. Helaas, volgende keer beter.

Na de finish van de meiden werd het droog en de zon begon te schijnen. De wegen droogde op en het werd een prachtige dag. Om 14;15 uur was het de beurt aan Anniek. Met 28 stonden ze aan de start in categorie 5.

Wedstrijdverslag Anniek:
Het was een zware start want we moesten tegen de bult op. Ik had een goeie start en reed mooi mee voorin, daarna kreeg ik het wat moeilijk en zat alleen vlak achter een groepje. Ik heb lang alleen gereden vlak achter dat groepje maar in de laatste ronde sloot ik aan, alleen toen ging mijn ketting eraf😓. Ik kreeg hem er niet weer om maar gelukkig hielp een meneer mij. Ik ben naar een mooie 10e plek gereden. Als laatste mocht Isolde van start en ze had er zin in.

Wedstrijdverslag Isolde:
Wij stonden met 46 aan de start, ik stond op de eerste startrij en was snel weg. De eerste ronde vooraan gereden alleen in de afdaling verloor ik de aansluiting. Toen zat ik samen met Rose in het groepje er achter. De bulten vielen me best goed, ik kwam als 1 van de eerste steeds boven. In de afdaling konden mijn benen niet sneller rond waardoor ik een klein gaatje had met mijn andere groepsleden, maar ik ben weer aangesloten. In de laatste ronde gingen we heel hard en in de sprint achter de twee jongens uit mijn groepje en Rose achter mij, de sprint ging echter niet heel hard want het was berg op (heeeeel zwaar)! Ik deed het voor het eerst zo'n klimcriterium maar het was een geslaagde dag (en de dag ervoor). Zeker volgend jaar weer!

We hebben met z'n alle een heel gezellig weekend gehad!