8 juli

Junioren presteren uitstekend in UCI-etappe koers!

Junioren presteren uitstekend in UCI-etappe koers!

De Junioren Stan, Niels, Martijn, Stef, Justin en Jon namen afgelopen weekend voor het eerst deel aan een 4-daage internationale UCI koers: de St.Martinusprijs  Kontich in België. De ploeg heeft prima gepresteerd: als eerste-jaarsjunioren eindigden zij in het Ploegenklassement als 3e van de 30 deelnemende ploegen. Ook in de persoonlijke klassementen scoorden zij prima, Martijn behaalde o.a. een 10e plek in het Algemeen Klassement!!   

Hieronder leest u de verslagen van de renners en kunt u de foto's bekijken :

MARTIJN:

Er stond een meerdaagse voor ons op het programma, met als eerst een ploegentijdrit. We stonden aan de start met Stef, Justin, Niels, Jon, Stan & ik (Martijn). We hadden enkele foutjes maar werden nog wel 15e. De 2e dag was het erg warm, we moesten een rit van 125 km rijden. Met start midden in Antwerpen. Helaas viel Stef al vrij snel, zijn fiets was kapot, en moest hierdoor de koers verlaten. Jon en ik zijn samen naar een paar koplopers toe gereden. Er ontstond een kopgroep van 22 man. Later kwamen er nog een paar bij met ook Stan erbij. Jon werd 14, na deze etappe stonden we er erg goed voor. Zondag moesten er s' ochtends een tijdrit rijden. Deze ging erg goed bij mij ik werd 23e. Waardoor ik in het klassement van de 14 naar de 10e plek steeg. Ook stonden we hierna 3e in het ploegenklassement. De middagetappe was 110km hier liep het uit op een sprint zonder verdere tijdsverschillen. Maar helaas ging Justin nog onderuit en moest ook de wedstrijd verlaten. De laatste etappe was 125 km en liep weer uit op een sprint. We hebben de laatste dag allemaal geprobeerd maar alles bleef bij elkaar. Uiteindelijk werden we 3e in het ploegenklassement en eindige ik als 10e, Stan als 19e, Jon als 25 en Niels als 54e. We kunnen terugkijken op een geslaagde etappekoers.  Groeten van Martijn

STAN:

Afgelopen vrijdag ging ik samen met Jon, Martijn, Stef, Niels en Justin richting Kontich (B), om deel te nemen aan de Sint-Martinusprijs 2015, een internationale vierdaagse voor junioren. Als begeleiders gingen Wim Meijer, Bert Schoonewille en Jantinus Kloese mee

's Avonds hadden wij onze eerste etappe: een ploegentijdrit van 17,9 km. Ondanks dat we slechts 1x met elkaar hiervoor hadden getraind, ging het behoorlijk goed. We zetten een tijd neer van 24.02, wat goed was voor de 15e plaats.

De volgende dag moesten we een etappe rijden van 125,6 km. Met een temperatuur van 38,5° startten we vanaf de Grote Markt in Antwerpen. De enorme hitte zorgde ervoor dat het een slopende rit werd. Helaas voor Stef, kwam hij ten val en moest hij de koers, wegens een gescheurd frame, verlaten. Na 45 km. ontstond er een kopgroep van 22 renners, met daarin Martijn en Jon. Zij kregen een voorsprong van 2 minuten. Na enige tijd reed ik samen met 6 renners weg uit het peloton en het lukte ons uiteindelijk om aansluiting te krijgen met de kopgroep. Ik was echter helemaal "kapot" en het lukte mij niet meer om aan het eind mee te sprinten. Ik werd 26e.

Doordat we deze etappe met 3 man in de kopgroep zaten, stonden we in het ploegenklassement op een 3e plaats!

Zondag stond een individuele tijdrit van 11,7 km. op het programma. Ik had hele zware benen en de tijdrit ging dan ook niet zo lekker. Ik werd 68e en zakte hierdoor in het klassement van de 15e naar de 19e plaats.

Zondagmiddag werd de 4e etappe verreden, een omloop van 112,5 km. Het was gelukkig niet zo warm meer. Maar het was echt mijn dag niet, want ook deze etappe ging niet goed. Gelukkig bleef het hele peloton bij elkaar, waardoor het klassement gelijk bleef.

De laatste etappe was op maandag, een omloop van 125,1 km. Het ging heel erg hard. Ik was gelukkig weer hersteld en kon weer voorin het peloton meerijden. Ook ben ik nog een keer weggeweest met 2 man, maar het tempo in het peloton lag zo hoog, dat wij weer teruggepakt werden. Ook deze wedstrijd eindigde in een massaspurt.

In het eindklassement ben ik 19e geworden en in het ploegenklassement waren we keurig 3e!. Ik vond het een prachtige koers, ondanks de hitte en heb een super leuk weekend gehad.

Groeten,
Stan Gosink
 

JON:

Vandaag de eerste wedstrijd van de Sint Martinusprijs. We moesten 125 km met deze hitte. Eerste 30 km even wennen aan het weer. Na 40 km reed er een groepje weg, daar naar toe gesprongen. Kreeg Martijn mee, en nog een paar anderen. Uiteindelijk een kopgroep van 22 man. Liepen snel uit op het peloton. Toen sloten er nog een paar man aan, waaronder Stan daardoor zaten we met zn 3en van Emmen in de kopgroep! Uiteindelijk als 15e gefinishd, Martijn ong als 20ste en Stan ongeveer 28ste. Justin nog voorin het peloton en Niels in het peloton.

Stef was helaas gevallen en uit koers. Nu 17e in het Algemeen Klassement, en 4e in het Jongeren Klassement. En een gedeelde 2e plek in het ploegenklassement. Morgen beginnen met een tijdrit en smiddags weer een wedstrijd van 120 km.

Gister de tijdrit en etappe in Kontich. Tijdrit ging niet bepaald goed en daardoor ook van de 17e naar de 27e plek gezakt in het algemeen klassement. De etappe ging beter. Stond een harde wind. Zelf ook nog bij een paar ontsnappingen geweest, maar niks bleef weg. Uiteindelijk in de eindsprint ingesloten en rond de 30ste plek gefinishd.

Vandaag was de laatste etappe van 125km. Eerste helft van de wedstrijd goed met de jongens van Emmen van voren gereden en bij bijna elke ontsnapping zat er wel één bij. Ook hier bleef niemand weg door de hoge snelheid van het peloton. Het zou weer uitdraaien op een massasprint, waar ik op gebrand was om voorin mee te sprinten. Jammergenoeg reed ik lek met nog 5 km tegaan. Wiel gewisseld en snel weer verder gereden. Mocht helaas niet achter de auto terug worden gebracht.

Constant 60 kmpu gereden en nog terug kunnen komen bij het peloton met nog 3 km tegaan. Toen nog heel wat mensen ingehaald, maar het was al telaat om nog voorin te kunnen komen. Uiteindelijk in het midden van het peloton gefinishd. En 25e in het algemeen klassement. Wel tevreden over hoe het ging, en mooi in de eerste etappe in de kopgroep mee! Gr Jon
 

NIELS:

Afgelopen weekend stonden we aan de start van de UCI meerdaagse in Kontich. We waren vrijdag gestart met de ploegen tijdrit. Hier zijn we als 15 de geeindigd. Zaterdag hadden we een wedstrijd over 125 km, de start was in Antwerpen wat erg mooi was. Zondag was eerst de tijdrit hier reed ik lek in de laatste km waardoor ik veel tijd ben verloren en als 45ste ben geeindigd. Zondag avond hadden we een wedstrijd over ongeveer 100km wat ook redelijk goed ging. Maandag de laatste dag hadden we een wedstrijd over 125 km waar ik nog 2 rondes in de kopgroep mee zat hier nog 32ste geeindigd. Het was een leuke meerdaagse en bedankt voor de begeleiding.
Groetjes Niels
 

JUSTIN:

Vrijdag 3 juli hadden we met de ploeg om 12 uur (Martijn, Stef, Niels, Stan, Jon en ik) afgesproken op de carpoolplaats in Oosterhesselen. Daarna gingen we in auto’s richting België voor een UCI meerdaagse in Kontich. ‘S avonds hadden we om half 9 een ploegentijdrit. We zijn te langzaam gestart, maar gelukkig konden we later iets goedmaken. Uiteindelijk zijn we 15e van de 30 ploegen geworden. De dag erna hadden we een wedstrijd van 125 km. Het was super warm en daarom was het ook heel zwaar. Zondag ochtend hadden we een tijdrit en ‘S middags hadden we een wedstrijd van 105 km. Helaas viel ik na 40 km en kon ik de koers niet vervolgen. De volgende dag heb ik daarom samen met Stef bidons aangegeven.

Groetjes Justin

STEF:

Mijn weekend ging niet zoals gepland. De eerste etappe was de ploegentijdrit.
Ik kreeg alleen al vrij snel last van mijn heup en moest ongeveer rond 8km lossen.
De tweede dag en dus ook de tweede etappe voelde ik me al weer redelijk goed en
reed ook constant bij de eerste 20. Na ongeveer 25km, in een bocht naar rechts waar ook nog een drempel in lag sneed iemand mij af naar rechts en klapte mijn voorwiel dubbel en kwam te vallen. Ik stapte gelijk weer op en probeerde door te fietsen. Helaas had ik een framebreuk en kon niet verder fietsen. De rest van het weekend kon ik nog bidons aangeven en het team helpen zover ik kon.
Gr Stef

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso