Uitslag

Geplaatst in

15 september

Junioren rijden de "Steragas Classic" in België.

Junioren rijden de "Steragas Classic" in België.

Voor de junioren stond, afgelopen zondag, de laatste koers van dit wegseizoen in België op het programma: de "Steragas Vlaams Brabant Classis 2015" . Een zware koers  van 115 km. en met diverse passages over de kasseien. Er stonden 176  renners aan de start waarvan er 105 de finish haalden. 

Klik nu op lees verder voor het verslag van van Jantinus.

Gisteren stond de STERAGAS Vlaams-Brabant Classic 2015 in de plaats Zemst-Laar (B), in de buurt van Antwerpen, op het programma. Het team bestond uit: Stefan, Niels, Jon, Martijn, Justin en onze (vaste) gastrenner Chiel, onder bezielende leiding van ploegleider Wim en ik mocht mee als chauffeur en als mecanicien (wie bedenkt dat). Om acht uur vertrokken wij vanaf de carpoolplaats ‘afslag Oosterhesselen’. De reis verliep voorspoedig met onderweg de sterke verhalen en het voorbereiden op de wedstrijd, die om 14.30 van start zou gaan. Uiteraard hoort op zo’n afstand een tussenstop om de benen te strekken en de broodnodige koffie. Na aankomst in Zemst hebben wij eerst met de auto een deel van het parcours verkend, zijn de renners ingeschreven, rugnummers gehaald, werd de briefing voor de ploegleiders bijgewoond en de fietsen wedstrijd gereed gemaakt.

De wedstrijd startte met een zeer sterk deelnemersveld van 176 renners, waaronder een aantal nationale teams (o.a. USA en Luxemburg), over een parcours van 114,2 km, bestaande uit 2 grote ronden van 33,9 km en 4 lokale ronden van 11,6 km. Het was een redelijk vlak parcours met veel bochten, diverse obstakels en als toetje een kasseienstrook van 700 meter. Vanaf het begin werd in een groot peloton hard gekoerst waardoor er een aantal valpartijen ontstonden. Onze jongens hadden goede posities gekozen in het peloton. De eerste gang over de kasseienstrook bleek niet gemakkelijk voor veel renners met al veel afvallers. Uiteraard, zoals zij dit jaar meer hebben laten zien, hielden onze renners in het rumoer en het ploeteren over de kasseien goed stand. Menig bidonnetje rammelde uit de bidonhouders. In de eerste passage telden wij er ruim 30. De koers verliep weinig spectaculair tot de lokale ronden. Een aantal keren probeerde een groepje renners los te komen van het peloton, maar elke ontsnapping bleek tot de laatste lokale ronde kansloos. Helaas kon Stefan na 80 km niet meer in het peloton blijven en raakte achterop en kreeg Jon voor het ingaan van de laatste ronde op de kasseien een lekke band. Na (een professionele J) wielwissel heeft hij zich teruggevochten tot in het peloton. De laatste ronde verliep hectisch. Veel ontsnappingspogingen waarbij ook onze renners zich niet onbetuigd lieten. Helaas werd de laatste slag gemist. Een groep van 18 renners kon aan het peloton ontsnappen en bereikten voor het peloton de finish. Onze renners moesten zich tevreden stellen met een 20e plaats voor Chiel, Justin 36, Martijn 42, Niels 44, Jon 82 en Stefan jammer genoeg dnf. Uiteindelijk zijn er 105 renners gefinisht. De teleurstelling bij de jongens was groot en de terugreis verliep rustig, evalueren, in gedachten verzonken, soms een geintje, maar vooral luisterend naar de muziekklanken uit de speakers van de autoradio.

 

Dit was de laatste koers van dit jaar, een jaar met mooie en zware wedstrijden, een aantal renners behaalden mooie resultaten, met een aantal podiumplaatsen. Ook volop teleurstellingen omdat het niet gaat wat je voor ogen hebt, je goed voelen maar uit koers raken door materiaalpech, opspelende blessures en niet te vergeten de pijn door het vallen, herstellen en toch weer op de fiets springen. Bedankt renners van WSV Emmen voor dit jaar. Wij hebben van jullie sportprestaties genoten! De clubdag, voor een aantal renners het NCK en misschien nog een paar losse wedstrijden en dan welverdiende rust en focus op 2016!Bedankt jongens!

Jantinus


 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso