Verslag en foto's ICW Coevorden !!

Afgelopen weekend deden veel van onze leden mee aan de ICW veldrit in Coevorden. Er werd gestreden op een (door het regenachtige weer) zwaar parcours. Ondanks dat toch vele ere-plaatsen voor de renners-en rensters van WSV Emmen. Met o.a. een mooie 1e plaats voor Rose bij de junioren-dames en een 1e plaats Joost bij de junioren-heren. U leest het hieronder in een mooi verslag van Fred die tevens weer een mooi foto-verslag maakte. Bedankt Fred !!!

Zware wedstrijddag in Coevorden
Coevorden is al vele jaren een ankerplaats in de Noordelijke interclubcompetitie. De plaatselijke Wielertoerclub tekent daar jaarlijks voor de organisatie van een veldrit voor jong en oud. Deze keer wisten 158 deelnemers de weg naar de Klinkenvierse plas te vinden en daar troffen ze een traject aan, dat door de overvloedige regenval erg moeilijk te berijden was. De meesten hadden er dan ook een hele kluif aan. Besmeurd en bemodderd, en soms onherkenbaar, kwamen de renners één voor één over de streep.
Het beeld van een klassieke veldrit dus, precies zoals een veldrit hoort te zijn.
Op de wedstrijddag zelf viel het met de regen wel mee, al kwamen er wel enkele vervelende buien langs. De kille wind deed zich vooral gelden op het strand van de Klinkenvierse plas en langs het kaarsrechte Alte Picardiekanaal.
Een obstakel van formaat was ook de steile klim, die lopend moest worden genomen.

Het programma werd geopend door de jeugd. Het is altijd mooi om te zien, dat de interclub steeds weer aan de basis staat van “nieuw talent”. Deze keer mochten we voor het eerst kennis maken met Olivier van Santen, zo te zien de jongere broer van Floris. Olivier liet zich door niets en niemand van de wijs brengen en reed bij de 8-jarigen zijn eigen wedstrijd in zijn eigen tempo.
Net als in Dalen bereikten enkele jeugdige WSV’ers het podium, waar ze de medailles kregen omgehangen door Luit Ottema, de Muntendammer, die al jarenlang van onschatbare waarde is voor de gehele Noordelijke wielersport. Willem Jan Belt stond weer op de hoogste trede van het podium, want andermaal was hij oppermachtig bij de 9- en de 10-jarigen. Nout Otto Thijssen eindigde in de MTB-wedstrijd deze keer als tweede achter Lisa van der Pouw-Kraan uit Oudehorne, maar hij was wel de best geklasseerde jongen in zijn leeftijdsgroep. Sterre Thijssen reed de veldrit, waarin zij 6e werd. Zij kwam als 2e meisje op het podium.
Later op de dag zorgden Joost Freriks en Rose Kloese voor nieuwe successen. Midden in een hinderlijke regenbui sloten zij hun wedstrijd af als winnaar bij de junioren (m/v). Joost gaf zijn overwinning nog wat extra glans met een mooie wheely.
De dag werd afgesloten met een MTB-wedstrijd, waaraan o.a. Gosé Feringa en Mark Hessels deelnamen. Mark had zich als het ware incognito gemaakt (hij verscheen in een “vreemd” shirt), maar reed wel een dijk van een wedstrijd. Misschien was dat te danken aan het feit, dat hij zich al had warm gereden in de veldrit. Hoe het ook zij, op de mountainbike legde hij achter de ongenaakbare klassementsleider Eit Visser (De Wilp) beslag op een fraaie 2e plaats.
Na de MTB-wedstrijd was iedereen eigenlijk wel blij om weer naar de warme kachel terug te kunnen keren, al moet gezegd worden dat ons verblijf in Coevorden erg prettig is verlopen, hetgeen mede te danken was aan de zelfgebakken lekkernijen van jury-lid Jacob Nieborg.