18 augustus

Nieuwelingen rijden zeer goede Ronde van Twente!

Zaterdag 16 augustus jl. werd voor de eerste keer de klassieker de "Pure Energie Tour; Ronde van Twente" voor nieuwelingen verreden. De WSV Emmen renners reden sterk mee voorin met uiteindelijk een mooie 5e plaats voor Justin.

Lees zijn verslag hieronder en bekijk het filmverslag van de wedstrijd van de nieuwelingen.

Pure Energie Tour R v T

Zaterdag 16 augustus reden we met 6 renners, Stef, Martijn, Stan, Christian, Niels en ik de Ronde van Twente. Om half 11 gingen we starten. We stonden een keer vooraan, omdat we bij de materiaalcontrole er mooi langs konden.

Aan de start stonden we met 155 renners voor een koers van 80 kilometer. In het begin was het wat onrustig en werd er niet erg hard gereden. Iedereen van de wsv zat mooi voorin. In de tweede ronde werd er wat meer doorgetrokken vooral op het eerste klimmetje. Het bleef een groot peloton tot 5 kilometer voor het einde. Toen reed er een renner weg en die bleef ook weg. In de eindsprint was het een geduw en getrek. Ik kon mooi voorin blijven en werd uiteindelijk 5e, waar ik heel blij mee ben. Christian was 18e, Stan 19e, Stef 27e, Martijn 32e en Niels 62e.

Justin.