Verslag Nieuwelingen Noord West Overijssel.

Ook voor de Nieuwelingen werd het afgelopen zaterdag de klassieker Ronde van Noord West Overijssel verreden. Drie Emmenaren stonden aan de start: Gerben, Jesse en Tom. Hieronder leest u het verhaal van Tom.

Mijn verslag van de wedstrijd van zaterdag:

Gister stond voor mij, Jesse en Gerben de omloop van Noord-West Overijssel op het progamma. Om half 7 richting Genemuiden vertrokken. Eerst een stukje met zn drieën in gefietst en toen vroeg naar de verzet controle gegaan en stonden daardoor bijna vooraan. Het was een geneutraliseerde start. Doordat er in de neutralisatie een flinke valpartij was, werd de boel weer stil gelegd en bleven we wachten tot iedereen weer erbij was. Toen de auto weg reed ging het tempo flink omhoog.
Direct na de eerste bocht vol op in de wind waardoor er groepjes ontstonden. Ik zat toen al vrij ver achterin... Na zn 20-25 km kwam ik een groepje terecht van zn 8 man maar mijn groepje had het al opgegeven dus ben ik nog in mn eentje een stuk verder gefietst. Na ik denk ongeveer 30-35 km werd ik uit de wedstrijd gehaald omdat ik een te grote achterstand had op de koplopers.
Even later werden ook Gerben en Jesse uit de wedstrijd gehaald. Ondanks dat ik de wedstrijd niet uit gefietst heb, ben ik toch weer een ervaring rijker. En gaan we het de volgende wedstrijd gewoon weer opnieuw proberen.

Tom